İçeriğe geç

Gülşevin Ne Demek

Gülnahar ne demek?

Memluk-Kıpçak sahasında yazılan sözlüklerde çiçek adlarıyla birlikte geçen kişi adları şöyledir: Benefşe ‘Menekşe’ (TT 32b), Gülbahār ‘Gülbahar’ (TT 32b), Gülçiçek ‘Gülçiçek’ (TT 32a), Gülnār ‘Gülnar’ (TT 32b).

Gülşişe ne demek?

Yörede kız çocuklarına Gülşişe isminin verilmesinin sebebinin, yeni doğan bebeğin genellikle güzel bir şişeye benzetilmesi olduğu, bazen de ismin “şişe” biçiminde kısaltılmış isim olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Gülnaz adının anlamı nedir?

Pembe yüzlü, utangaç ve narin bir gül gibi kadın. Gülnaz isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her üç kişiden biri.

Gülşeker ne demek?

Gülbeşeker (gül şekeri) (gul bâ şekeri) (gül şekeri) (gül murabbası) (Osmanlı: گلبشكر) bir murabba türüdür. Osmanlı döneminde okka gülü olarak adlandırılan hoş kokulu kırmızı gül, bal ve limonla ezilerek hazırlanırken, kırmızı gül yapraklarının şekerle yoğrulup limon sıkılmasıyla da hazırlanabilir.

Fatih Sultan Mehmet hangi karısını öldürdü?

Gülşah HatunGülşah Hatun’un mezarı Bursa Muradiye Külliyesi’nde bulunmaktadır. Doğum 1435 Ölüm 1487 Bursa, Osmanlı İmparatorluğu’nun Muradiye Mezar Külliyesi, Bursa2 satır daha

Beltinge ismi ne demek?

Beltinge Kayalıkları, hafif eğimli bir uçurum alanının geniş bir orta kısmını tanımlar.Beltinge Kayalıkları, hafif eğimli bir uçurum alanının geniş bir orta kısmını tanımlar.

Gülfe ismi ne demek?

Farsça ve Türkçe kökenli olup “gül kadar güzel konuşan” anlamına gelir. Kişilik özellikleri açısından zarafeti, nezaketi, iyi iletişimi ve duygusallığı simgeler. Bu nedenle Gülfem ismi anlamları ve çağrışımlarıyla zengin ve etkileyici bir kimliği temsil eder.

Kübra ismi ne demek?

Kübra Arapça kökenlidir ve dilimize Arapçadan girmiştir. Kübra ismi “en büyük”, “en büyük” veya “daha büyük” anlamına gelen bir isimdir. Kübra ülkemizde birçok kişi tarafından tercih edilen kız isimlerinden biridir.

Elif ismi ne anlama gelir?

Elif ismi, Arap alfabesindeki ilk harfin ismidir. Harfin ince ve uzun şeklinden dolayı bu isim uzun bir renge benzetilir. Ve uzun boylu, zarif bir kızı belirtmek için kullanılır. Bu aynı zamanda arkadaşlık anlamını da içerir.

Dilbeşeker ne demek?

“Fevkalbeşer” kelimesinin anlamı “insanüstü, olağanüstü, istisnai” demektir. Bu kelime, bir kişinin normal sınırların ötesinde olağanüstü niteliklere sahip olduğunu belirtmek için kullanılır.

Gülbang ne demek Osmanlıca?

Gülbank, Gulbenk, Gulvang, Gulbang veya Gulweng, Farsçada gül + ses anlamına gelen bang kelimesinden “gül sesi” anlamına gelir. Abdülbaki Gölpınarlı Türkçeye bülbül sesi olarak da tercüme edilmiştir.

Gülşehri ne demek?

Gülşehri isminin anlamı: Güllerin yetiştiği şehirden olan.

Gülzâr ne demek?

Türkiye’de kadın ismi olarak kullanılan Gulzar, gül bahçesi anlamına gelir. Bu kelime Türkçeye çevrilirken, “l” ve “z” harfleri arasındaki ünlü oluşumu nedeniyle “i” harfi eklenmiştir. Gazellerde Gulzar, sevgilinin ikamet ettiği yeri belirtir. Sevgili bir gül bahçesi iken, sevgili o bahçeye ulaşmaya çalışan bir bülbüldür.

Gülsitan ne demek Osmanlıca?

Bu kelime geçmişteki birçok eserde de kullanılmıştır. Gülistan, gül kelimesinden türemiştir. Gülistan kelimesi gül bahçesi anlamına gelir.

Güldar ne anlama gelir?

Tarihçe. Köyün 1928 kayıtlarındaki eski adı Güldar’dır ve “guldar” kelimesi Zazaca’da “gül ağacı” anlamına gelmektedir.

Gülsar ne demek?

Gülsar (Farsça: گلسار, eski adı: “Seyfabad”) İran’ın Elburz eyaletinde bir şehirdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zenci Escort