İçeriğe geç

Müstecip Türkçe Sözlük Anlamı Nedir

Müstecip ne demek sözlük anlamı?

Anlamı en garip ve en çok araştırılan kelimelerden biri olan “Mustecip”, kira karşılığında bir dairede yaşayan kişi veya kiracı anlamına gelir. Bu yüzden bu kelimenin anlamı kiracıdır.

Müstecep ne demek TDK?

Müstecip kelimesinin TDK sözlük anlamı, kira karşılığında bir daire tutan kişidir. Tek bir anlamı olduğu için karıştırılamaz. “Müstecip” kelimesi, bir mülkü ücret karşılığında kiralayan kişileri ifade eder.

Müşekkel sözlük anlamı nedir?

1. Bir şekle sokulmuş, biçim ve suret verilmiş. 2. Şekli ve yapısı gösterişli, iri, görkemli. [Alaycı bir anlamda da kullanılır]: Magrûr u müşekkel u bahâdır (Abdülhak Hâmit).

Müfit kelimesinin sözlük anlamı nedir?

1. Anlamlı, anlamlı, anlamlı. 2. Faydalı, yararlı.

Müstecip kimdir?

Er Müstecip: Çanakkale Savaşı sırasında Fransız denizaltısı Turkuaz’a Kilitbahir köyünde periskopundan ateş ederek teslim olmaya zorlayan kahraman Türk askeri.

Müstecep ismi ne anlama gelir?

[3] (Sözlük) Yerleşim merkezi anlamında kullanılan bir kelimedir. Müstecep, “gezilecek ve görülecek yer” anlamına gelir. [4] (Çiftlik) Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesinde bulunan bir çiftlik olan Müstecep, adını eski bir Yunan yerleşim yeri olmasından ve günümüze kadar ulaşan yapı kalıntılarından almaktadır.

Müstecap anlamı ne?

Kökeni: “Mustahab” kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni “istihbâb” (استحباب) kelimesinden türemiştir ve “tavsiye edilen” veya “iyi görülen” anlamına gelir.

Mükerrem Türkçe mi?

Mükerrem, Arapça kökenli bir erkek ismi olup “şerefli”, “saygın”, “değerli” anlamına gelir.

Müstevfi ne demek TDK?

[1] İslam devletlerinde mali işlerden sorumlu hükümet görevlisi.

Müşel ne demek?

Türkler ayrıca zamanı belirlemek için 12 hayvanlı kendi takvimlerini geliştirdiler. Burada her yıl -toplamda 12- bir hayvanın adını aldı ve her 12 yıllık dönem için “müçe, müçö, müsel, müçöl” terimleri kullanıldı.

Müşgil ne demek?

Arapça kökeni “form” (شَكْل) kelimesinden gelir. Anlamı: “Zor”, bir görevin veya durumun zor veya sorunlu olduğunu belirten bir terimdir. Bir şeyin çözülmesi veya üstesinden gelinmesi gereken bir engeli veya sorunu olduğunu belirtir. Bu terim genellikle karşılaşılan zorlukları veya engelleri tanımlamak için kullanılır.

Müstahil ne demek TDK?

Bu kelime, bir şeyin başkalarından bağımsız olarak veya kendi başına var olma durumunu ifade eder.

Münfer ne demek?

“Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular. Anlamı: “Birey” kelimesi genellikle diğerlerinden ayrı veya bir şekilde özel olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunmak için kullanılır.

Müfsit ne demek TDK?

Arapça “fsd” kökünden gelen ve “fesat çıkaran” anlamına gelen “mufsid” kelimesinden türemiş bir kelimedir. Sözlükte rahatsız edici veya bozguncu anlamına gelir. Mufsid kelimesi, İslam teolojisinde inancı (inancı) geçersiz kılan durumlar için ve İslam hukukunda ise başlamış bir ibadeti yıkmak için kullanılan bir terimdir.

Müsrif olmak ne demek?

İsraf ve aşırılık [2] İsraf, “aşırı veya tefriti olsun, her türlü aşırılığı ifade eder.” “Kabul edilen din, sağduyu, doğal ses ve ortak ses tarafından kabul edilmeyen inanç, söz ve davranışlar için genel bir terimdir.” [3] İsrafçı, israf eden kişi anlamına gelir.

Müstecap ne anlamı?

Anlamı: Müstehab, İslam hukukunda veya geleneksel Arap kültüründe, özellikle dini ve ahlaki konularda tavsiye edilen veya iyi kabul edilen şeyleri ifade eder. Bu terim, yapılması teşvik edilen eylemleri veya davranışları tanımlamak için kullanılır.

Müstebit ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre zalim kelimesinin sözlük anlamının zorba, zalim kimse olduğu söylenebilir.

Müstesih ne demek?

Bu kelime, sıradan durumlardan farklı olan özel bir durumu veya kişiyi vurgulamak için kullanılır. Kelimenin anlamı: ‘Olağanüstü’, bir şeyin veya durumun genel kurallardan veya normlardan saparak özel veya istisnai bir konumda olması anlamına gelir. Bu kelime, alışılmadık veya olağan dışı olan bir şeyi tanımlar.

Müstecip Onbaşı’nın anlamı nedir?

Sokağa adını veren Müstecip Onbaşı, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir başarının kahramanıdır. 30 Ekim 1915 günü gece yarısından hemen sonra, kara siperlerinin nöbet noktasında duran ve nöbet tuttuğu topun arkasındaki karanlık denizi izleyen 24 yaşındaki Müstecip Onbaşı, kıyıya yakın bir yerde bir denizaltı gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zenci Escort